fbpx

Vad är spökskrivning?

De flesta tänker kanske på Zlatan-boken när spökskrivning kommer på tal. Och den är ett bra exempel på hur det kan se ut. Men spökskrivning tar sig många olika former. Allt beror egentligen på vad du själv har gjort och vad du vill få ut av det. Ibland kan en person ha försökt skriva sin bok men tröttnat någonstans på vägen och lagt undan texten. Någon annan kan ha börjat men inte tyckt att det duger. En tredje vill kanske bara få en chans att berätta sin historia och låta någon annan skriva ner den. Oavsett vem du är, kan du idag få din berättelse nedskriven.

Spökskrivning internationellt är en omfattande affärsverksamhet som omsätter betydande belopp, och det rör inte bara böcker. Det kan handla om alla slags texter. Exempelvis använder politiker, industriledare eller andra makthavare som vill få ut en artikel av något slag ofta spökskrivare. Det är också vanligt att många ur ovanstående grupp vill berätta sin historia eller förklara hur något fungerar. Då anlitar de en spökskrivare för att säkerställa att språket och själva hantverket – berättandet som sådant – håller den nivå som beställaren vill ska förknippas med sitt namn. Eller så är det artisten, nöjesprofilen eller sportstjärnan som vill berätta sin historia men inte bedömer sig ha den tid som krävs.

Det är lätt att tro att spökskrivning bara gäller om man har en sann historia att berätta. Men det kan också vara relevant för dig som har en bra romanidé och antingen behöver hjälp med att komma i gång eller behöver ha någon att bolla idéer med. Därefter kan ni tillsammans skriva boken du alltid drömt om.

Att skriva är tidsödande och kräver sitt tålamod, därför finns vi på Bookea Spökskrivare nära till hands. Vi hjälper dig att strukturera upp din bok, ditt filmmanus eller annan text, och att välja ut vad som är viktigt. Och naturligtvis hjälper vi dig att skriva boken.