fbpx

Vår redaktion

Anders Ehrnborn är född och uppväxt i Österlens pärla Simrishamn, och tillbringade en lång tid i Försvarsmakten som arméofficer under kalla kriget. Under de åren förde han befäl på olika nivåer och fick en gedigen ledarskapsutbildning som hjälpt Anders väl även i hans civila karriär.

Som skribent har han medverkat i flertalet antologier med historia och militärhistoria som ämne. Under hans mer än 10 år på Pennan & Svärdet bidrog han till framtagandet av hundratalet böcker, där temat kunde variera från svensk vikingatid till dagens konflikter i Afghanistan.

Som redaktör har han stöttat författare i deras arbete och hjälpt dem att skapa en struktur för sitt skrivande.

Anna Larsson är född, uppväxt och boende i Tidaholm. Utöver författandet och skribentverksamheten är Anna fotograf, konstnär, illustratör och grafisk formgivare. Hon har studerat bland annat litteratur- och statsvetenskap, kreativt skrivande, retorik, filosofi och genushistoria vid högskola och universitet. Anna är utgiven författare under pseudonym.

Louise Sverud bor sedan många år i Spanien. Louise är till yrket skrivcoach, översättare och språkgranskare. Hon arbetar även som lektör åt BTJ. Louise är en perfekt skrivarpartner för dig som behöver struktur och tydliga rutiner för att leverera och gå i mål.

Hen har arbetat för affärspress, exklusiva magasin och tidskrifter och intervjuat näringslivstoppar sedan många år. Flera av landets mest kända profiler har porträtterats av vår kollega. Hen har en gedigen journalistutbildning och är en erfaren innehållsproducent för flera format. Hen har under flera år samarbetat både konfidentiellt och professionellt med personer i de högre toppskikten.

Av hänsyn till tidigare uppdrag och vår kollegas integritet lämnar vi endast ut kontaktuppgifter på förfrågan. Prislappen ligger i det översta skiktet för ett samarbete med denna skribent.

Monica Jonsson är uppväxt på Lidingö och numera bosatt på Östermalm i Stockholm. Hon har arbetat som skribent sedan 2005 i både digitala format samt tryckta publikationer, och har frilansat som redaktör inom bland andra Bonnier-koncernen och PLAZA Publishing.

Monica har gått ett flertal kurser inom författarkonsten, och besitter kunskap i att planera, strukturera och ro i hamn bokprojekt i linje med ett antal delmål. Hon älskar att engagera sig i spännande livsberättelser och gå in i huvudet på varierande karaktärer, och skriver gärna biografiskt utefter önskad ton, stil och tempus. Hennes spänningsroman publiceras inom kort, och fler böcker i eget namn är planerade.

Katrine Hamori är uppväxt på Lidingö och är sedan lång tid tillbaka bosatt på Österlen. Hon är gymnasielärare i svenska, historia och religion. Katrine har även en fil. kand i litteraturhistoria, filmvetenskap och teaterhistoria. Hon har också varit kursansvarig lärare på Skrivarlinjen på Österlens folkhögskola fram till 2013 och därefter frilansande redaktör och lektör för BTJ.

Hon har en gedigen pedagogisk erfarenhet, är erkänt taktfull och har stor erfarenhet av att handskas med ofärdiga texter. Hon är även själv publicerad författare.
”Jag vill tillägga att jag har personlig erfarenhet av att växa upp som invandrare och vad det är i svenskan som kan göra det uttrycksfullt och levande. ”

Fie Johansson heter jag och är en stolt spökskrivare här på förlaget. Jag är 49 år, kommer från Eskilstuna men bor numera i Nordvästra Skåne tillsammans med mina barn. Jag ser fram emot många fina samarbeten. Tillsammans kommer vi skapa spännande, fängslande och gripande bokmanus. Alla har vi en historia att berätta och jag skriver gärna din.

Jag heter Tove Edfeldt, är 39 år gammal och har jobbat som skådespelare i större delen av mitt liv. De senaste 10 åren har jag varit på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm men innan dess frilansade jag runt i hela landet och spelade på scener som Wermland Opera, Malmö Opera och Länsteatern på Gotland.

Innan min skådespelarutbildning studerade jag socialantropologi och genusvetenskap på Stockholms Universitet och var inriktad på en mer akademisk utbildning men skådespeleriet lockade för mycket.

Förutom film och teater jobbar jag med att läsa in ljudböcker för bl.a. Storytel och har också dubbat mycket tecknad film.
Skrivandet har alltid varit en viktig del av mitt liv och alla uppdrag där skrivande ingår lockar.
Just nu skriver skriver jag på egna teater- och film-projekt vid sidan om teateruppdragen.

Lotten Persson Bränn växte upp i en Stockholmsförort, hon bor numera i Solna. Hon har en fil. kand med historia som huvudämne men är även utbildad arkivarie och varit aktiv inom arkiv i många år. Hon brinner för att tillgängliggöra historia, inte minst personhistoria.

Elin Pålsson har gått flera skrivutbildningar, både på universitet och folkhögskola. Hon har alltid varit en skrivande person och arbetat både som översättare och redaktör. Elin är lätt att samarbeta med och är arbetsvillig och effektiv. Hon har också en känsla för att förstå och få fram författarens röst så att det blir deras text

Som spökskrivare tar jag gärna del av berättelser om livsvägar som är lite annorlunda och unika – upplevelser och erfarenheter som del av personlig utveckling. Jag tycker det är mycket intressant att lyssna på sådana berättelser och få delge dem i bokform i samråd med personerna ifråga.
Att få vara del av en sådan process och ta reda på vad boken ifråga vill förmedla är för mig både utmanande och inspirerande. Det är en möjlighet för andra att ge det avtryck hos läsare man önskar skapa.
Jag är 63 år, lärare och författare och har givit ut flera böcker varav en förra året med titeln “Vår tids sanna profeter” och ytterligare en som publiceras i slutet av sommaren. Båda bygger på händelser jag upplevt men de är skrivna delvis i fiktiv form.

Samuel Svärd är skribent och prisbelönad illustratör, med en fil. kand i informationsdesign och mer än 20 års erfarenhet av skrivande och textbearbetning. Han har skrivit ett stort antal artiklar i olika historiska ämnen och bidragit med egna kapitel till ett flertal antologier.
De senaste åren har Samuel arbetat på som redaktör på en tidskrift, med uppgiften att gå igenom, bearbeta, förbättra och vässa artiklar och säljtexter inför publicering. Samuel är verksam i Stockholm.